tiistai 7. tammikuuta 2014

7. päivä, -4,5kg

Viikko on takana elämäntapamuutos 2.0 projektia. Tavoitteista ensimmäinen, eli pudota painoa, on alkanut toteutua odotettuakin nopeammin. Ensimmäisen viikon aikana paino putosi 4,5 kg aloitustasosta.

Tavoitteista toinen, eli nosta kuntoa, on vaikeammin mitattavissa koska en ole tehnyt mitään lähtötasotestiä. Tavoitteen lopulliseen toteutumiseen ja arviointiin vaikuttaa vain siis mutu (musta tuntuu).

Suunnitelman mukaisesti olen syönyt vähemmän, useammin ja terveellisemmin. Liikuntaa en ole lisännyt erityisesti, en ole alkanut käydä kuntosalilla tms. Tarkoitus on kuitenkin aloittaa erillinen liikunta lähiaikoina. Nukkunut olen epäsäännöllisesti, ehkä normaalia hieman enemmän kuitenkin.

Liikuntaa on tarkoitus alkaa tarkkailla Heia heia -mobiili applikaation avulla. Asensin Heia heia -applikaation Nokia Lumia 820 laitteeseeni.

Unipäiväkirja jonkun mobiili applikaation avulla oli myös tarkoituksena, mutta en ole löytänyt sopivaa.

Painon seuraamista varten olen asentanut useita mobiili applikaatioita, koska tarkoituksena on samalla testata, että mikä niistä soveltuu parhaiten tarkoitukseen. Tässä asentamani:
  • Fat fight
  • Lite Weight
  • Weight Tracker
  • Assistant for Weight
  • Weight Diary
Kaikki edellä mainitut applikaatiot ajavat saman asian, eroja on lähinnä ulkoasussa ja käytettävyydessä.

Eräs applikaatioista kertoi minun saavuttaneeni tavoitteestani 22,5% vaikka olen käyttänyt aikaa vasta 1,9%. Tämä on varmaankin normaalia. Ensin kehosta poistuu nesteitä ja paino putoaa nopeasti. Oletettavaa on että tahti tulee hidastumaan tai muussa tapauksessa painan kuukauden lopussa 18kg vähemman kuin kuukauden alussa. Tämä tuskin on mahdollista muuten, kuin leikkauksen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti